8 octombrie 2017

Implică-te!

 

Sportul de performanță este complet diferit de sportul de plăcere sau de întreținere. Deși de multe ori sportul de performanță începe din joacă, cu „hai să-mi duc și eu copilul la un sport, ca să fie sănătos și să se dezvolte frumos”.

Sportul de plăcere îl practici dacă vrei și când vrei. În comparație cu sportul de plăcere, sportul de performanță presupune mult mai multă muncă, mult mai mult efort, mai multă seriozitate, responsabilitate și disciplină.

În practicarea unui sport de performanță nu ai loc de întors. Ori te dedici, ori faci doar de plăcere, ori te lași, pentru că devine din ce în ce mai greu de recuperat.

Din păcate, mulți copii care practică sport de performanță ajung să se lase. Au talent, au pasiune, au rezultate, se duc cu drag la antrenamente, petrec ore întregi transpirând, dând tot ce e mai bun, participă la competiții, ajung printre cei mai buni, dacă nu chiar cei mai buni, și la un moment dat trebuie să abandoneze. Ori sunt obligați de părinți să renunțe pentru că li se impune ca tot timpul să-l aloce învățăturii ori renunță pentru că sportul ales presupune cheltuieli prea mari. Statul român oferă prea puține fonduri pentru încurajarea și practicarea sportului.

Și iată cum acel talent și acea muncă de ani de zile sunt astfel irosite.

Poate ar fi timpul să lăsăm prejudecățile de genul „ce naiba faci cu sportul în România” și să încurajăm și să susținem performanța, vocația, dăruirea și talentul. Sigur, avându-le pe toate, acel copil va reuși în viață.

Și tu îi poți ajuta pe acești copii care reprezintă România în sport. Îi vei ajuta pe ei dar, prin intermediul lor, vor fi și alți tineri interesați de activitățile sportive.

Persoană juridică

Direcționează 20% din impozitul pe profit (sau o parte din suma respectivă)

Persoană fizică

Direcționează 3,5% din impozitul pe salariu, pe care ți l-a reținut statul.