8 octombrie 2017

Alpin Club Carpatic

Alpin Club Carpatic are o îndelungată tradiție în ceea ce privește descoperirea și formarea tinerilor cățărători. În 1998, sub coordonarea marelui sportiv Ionel Ene, s-au pus bazele înființării primei echipe de copii și juniori. Rezultatele muncii lui Ionel Ene s-au văzut atât la începutul anilor 2000, cât mai cu seamă ulterior, când, din rândurile sportivilor pregătiți de el în cadrul echipei „Extrem”, s-a afirmat o pleiadă întreagă de foști și actuali campioni, lideri ai generațiilor actuale (Claudiu Miu, Dan Ungureanu și Marian Bucneru). Pe lângă aceștia, în cadrul acestei echipe, s-au format și alți cățărători și alpiniști recunoscuți precum Flavius Lupu, Bogdan Bocăneală, Daniel Burcea, Radu Vârlan, Marian Cobârlie și alții.

În acest moment, lotul de copii participă la concursurile naționale dar și la concursuri internaționale de Grand Slam cum ar fi cele de la Arco (Italia), Imst (Austria), Petzen (Austria) precum și la competițiile naționale din Bulgaria, Serbia, Macedonia.

Cu un lot mai puțin numeros, România reușește să obțină medalii de la aproape toate aceste concursuri. Datorită acestor rezultate, s-a obținut un interes sporit pentru acest sport, numărul copiilor care vin la antrenamente devenind din ce în ce mai mare atât în București cât și în orașe ca Brașov, Lupeni, Sfântu Gheorghe, Oradea, Cluj Napoca, Iași, Timișoara.

Lotul de copii: Ariana Dudău (13 ani), Darius Râpă (11 ani), Tiberiu Țintea (10 ani), Robert Popescu (10 ani), Alexandru Zaharia (10 ani), Ileana Lupu (10 ani), Petre Lupu (9 ani), Ana-Maria Pînzaru (9 ani), Alexandra-Maria Pînzaru (9 ani).

De menționat că din 2017 sportivii Călin Enache și Cristian Râpă au trecut la categoriile de juniori și reprezintă România la Campionatul European și la Campionatul Mondial dar și la alte competiții internaționale de Grand Slam.

Alpin Club Carpatic

FRAE

IFSC

MTS